Egy tricikli használati útmutató legmókásabb részei...
2017. szeptember 11. írta: herzogtamás

Egy tricikli használati útmutató legmókásabb részei...

(Vastagbetűs megjegyzéseimmel megspékelve)

Az útmutatót feltétlenül tartsa meg, mert rendkívül fontos, a triciklizéshez elengedhetetlen információkat tartalmaz és a későbbiekben is szüksége lehet rá! (Feltéve persze, hogy időközben nem növünk ki a triciklizésből!) Feltételezve, hogy gyermeke még nem tud olvasni, a használati útmutatóban leírtakat olvasni tudó szülő, rokon olvassa el… (A bizalmat a szülők nevében köszönöm!)

Ne használjuk a triciklit: … háztetőn, padláson, teherautó platóján, fürdőkádban, leomló löszfal közelében … (Ha viszont már leomlott, vagy még csak omlani készül a löszfal, akkor nyugodtan lehet triciklizni a közelében!) 

Figyelem! A triciklire ne álljunk rá, ne álljunk fejen rajta, mert balesetveszélyes! (Kézen állni ezek szerint szabad rajta a lurkónak!)

Gyermeke biztonsága érdekében az 5 km/óra (1 km = 1000 méter, 1 óra = 60 perc) maximális sebességet ne lépjük túl! (Nagy előnye, hogy lassú járműként autópályamatrica vásárlására így sohasem kell költenünk!)

Egyes triciklik tartozéka a tolókar (nem minden típus) is! Ez arra a célra szolgál, hogy a felnőtt ezzel tudja a triciklit tolni, ha a gyermek elfáradt volna, vagy megmakacsolja magát és nem akar többet tekerni! (De akár még az is előfordulhat, hogy elfáradt és ezért makacsolja meg magát a további tekerést illetően!)

Használata: … A gyermek helyezze a lábát a tricikli pedáljára! Fontos, hogy a gyermek jobb lábát a tricikli jobb oldali pedáljára, bal lábát a tricikli bal oldali pedáljára helyezzük. (És mi van akkor ha X-lábú a szegény gyermek?) Ezután az egyik, majd a másik lábunkkal nyomó hatást gyakorolunk a pedálokra, ennek következtében a tricikli elindul! Ameddig a gyermek felváltva nyomja a pedálokat, addig a tricikli mozogni fog!

Fékezés, megállás: ha a gyermek kisebb intenzitással tekeri a pedált, akkor a tricikli lassulni fog, ha pedig abbahagyja a pedálok tekerését úgy, hogy a lábát a pedálon tartja, akkor a tricikli meg fog állni! (És mi a helyzet lejtőn vagy kaptatón?)

tricikli_1.jpg

Karbantartása: a tricikli összekötő elemeit (magyarul csavarok) havi (1 hónap általában 30 vagy 31 nap) rendszerességgel ellenőrizzük! Amennyiben bármelyik csavar meglazult, a termék nem használható, mert nem biztonságos! Azonban ebben az esetben is maradjunk higgadtak és vegyünk elő egy csavarhúzót, csavarkulcsot és húzzuk meg a csavarokat! A csavarhúzás menete: a csavarhúzót a jobb vagy a bal kezünkbe vesszük, majd a csavarhúzó hegyét beillesztjük a csavar fejébe és csavaró mozdulatot teszünk! Mielőtt a csavarhúzót a kezünkbe vesszük, feltétlenül olvassuk el a csavarhúzó működtetésére vonatkozó biztonsági előírásokat is! (Milyen kár, hogy azt nem mellékeltétek!)

Amennyiben a tricikli tartozéka a lábtartó illetve biztonsági korlát és a gyermeknek már nincs szüksége ezekre, akkor azt egy felelős felnőtt leszerelheti egy csavarhúzó segítségével hasonló módon, mint a csavarok meghúzásánál, csak a csavart most az ellenkező irányba kell csavarni!

Tisztítás: A triciklit soha ne mossuk autómosóban! (Pedig legalább megszabadulna a gyerek a koszmóitól!) Mosógépbe tenni tilos, mert egyrészt nem fér bele, másrészt tönkretenné a mosógépet és a triciklit is! (Kész szerencse, hogy nem fér bele!)

tricikli.jpgNem kérdés, hogy a "de luxe" változatok verik a bringó hintót!

 

A használati utasítás forrása: www.jatekcsillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://herzogtamas.blog.hu/api/trackback/id/tr1512821746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása